Om Gittan

Gittan Crafoords engagemang för att hjälpa kemiskt beroende och deras anhöriga startade för mer än 30 år sedan och började med att Gittan själv blev nykter tack vare Minnesotamodellen.

"När polisen tog mig med 2,4 promille i blodet, inleddes en process som gav mig ett underbart liv i nykterhet. Jag har fått en möjlighet att leva medvetet och i verkligheten och önskar att alla andra med kemiskt beroende kunde få uppleva detsamma som jag."

1985 genomgick Gittan Crafoord Hazeldens behandling. Året efter utbildade hon sig vid Johnsoninstitutet i USA i Alcoholism and Chemical Dependency Counseling och 1987 startade hon Nämndemansgården – ett företag som i dag finns i stora delar av Sverige.

Gittan vigde sitt liv åt att med stort engagemang hjälpa andra alkoholister och att informera om alkoholism och beroende, denna obotliga men behandlingsbara sjukdom. Samarbetet med forskare startade tidigt – ett samarbete som fortsätter genom stiftelsens försorg. Gittan Crafoord avled 1999 efter att stiftelsen bildats.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår